У МОЗ розповіли, чим відрізняються нові штами коронавірусу

Читать на русском
Британський і південноафриканський штами коронавірусу є більш заразними і небезпечними, ніж був COVID спочатку.
Фото Слово і діло

«Британський» і «південноафриканський» штами коронавірусу є більш заразними і небезпечними, а також відрізняються малим інкубаційним періодом і високою смертністю.

Про це на брифінгу у вівторок, 9 березня, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

«Низка європейських країн вже призупинили послаблення карантинних обмежень внаслідок проникнення на континент нових більш небезпечних штамів COVID-19, зокрема, британського і африканського штамів. Ці штами вірусу відрізняються коротким інкубаційним періодом - 1-3 дні, в три рази більшою заразністю, зменшенням частки безсимптомного (перебігу - ред.) або легких форм захворювання і, на жаль, високою смертністю. Крім органів дихання, вірус почав вражати нирки, печінку, центральну нервову систему», - розповів Степанов.

Він додав, що серед особливостей нових штамів (у 52%-67% пацієнтів) фіксується виражений постковідний синдром, який триває від трьох до шести місяців.

Нагадаємо, в Україні триває вакцинація від коронавірусу, проте в МОЗ незадоволені її темпами.

Раніше в НАН назвали бажані темпи вакцинації в Україні, які можуть допомогти уникнути нової хвилі коронавірусу, що вже мутував.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: