Євросоюз протягом трьох місяців впровадить сертифікати COVID-вакцинації

Читать на русском
Поки що не відомо, чи стане паспорт вакцинованого обов'язковою умовою для поїздок. Дотепер така умова була необов'язковою
Ангела МеркельLIGA.net

Голови країн-членів Європейського союзу ухвалили рішення про запровадження на території ЄС сертифікатів COVID-вакцинації. Сертифікати будуть впроваджені протягом трьох місяців.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє німецьке видання Tages Spiegel.

«Ще однією важливою темою були електронні підтвердження вакцинації. Ми були всі єдині в тому, що нам потрібно це. Технічні питання будуть опрацьовані Єврокомісією. Європейської комісії потрібно близько трьох місяців, щоб опрацювати технічні питання», - заявила вона.

Меркель зазначила, що спочатку кожна країна ЄС розробить власний сертифікат, а потім вже Європейська комісія зробить документи сумісними між собою для можливості використання їх на території всіх країн-членів.

При цьому поки що невідомо, чи стане паспорт вакцинованого обов'язковою умовою для поїздок. Дотепер така умова була необов'язковим, проте іноземці з такими сертифікатами можуть отримати пріоритет при допуску на територію ЄС.

Нагадаємо, в Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19 індійською вакциною CoviShield (виготовлена ​​за ліцензією Oxford / AstraZeneca). Першим щеплення отримав лікар-анестезіолог з Черкас Євген Горенко.

25 лютого, вакцинація почалася і в Києві.

Також в Запорізькій і Сумській областях стартувала вакцинація від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: