Президент Єврокомісії зажадала негайно почати підготовку паспортів вакцинації

Читать на русском
Країни-члени ЄС повинні негайно почати роботу, щоб вчасно підготувати систему паспортів вакцинації, заявила президент Єврокомісії
Урсула фон дер ЛяєнВідкрите джерело

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала уряди 27 країн-членів Європейського Союзу почати технічні роботи з розробки паспортів вакцинації від COVID-19 з тим, щоб вже до літа ввести ці документи.

Про це повідомляє Reuters.

Єврокомісія планує 17 березня надати свої розробки щодо «цифрових перепусток». Також в ЄК хочуть налагодити взаємодію з міжнародними організаціями, щоб забезпечити визнання їх системи сертифікатів щеплень також в країнах за межами Євросоюзу.

«Основа для такого загального підходу - це довіра», - наголошується в листі фон дер Ляєн до урядів країн-членів ЄС. Також вона підкреслила, що роботу для підготовки системи потрібно почати негайно - створювати правову базу і технічну інфраструктуру.

Вона підкреслила, що країни-члени ЄС повинні негайно почати роботу, щоб вчасно підготувати таку систему.

Нагадаємо, глави країн-членів Європейського союзу прийняли рішення про введення на території ЄС сертифікатів COVID-вакцинації. Сертифікати будуть введені протягом трьох місяців.

При цьому Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не рекомендувала вводити паспорти про вакцинацію від COVID-19, які видавалися б особам, які отримали щеплення від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: