ВООЗ стурбована світовою недовірою до COVID-вакцинації

Читать на русском
Можна значно підвищити рівень довіри до вакцинації, якщо люди будуть бачити, що політики та лікарі прищеплюються від коронавірусу в перших рядах
Всесвітня організація охорони здоров'яTASS/Imago

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) стурбована зростанням рівня недовіри до вакцинації в усьому світі. Експерти ВООЗ побоюються, що це може призвести до зриву вакцинаційної кампанії в результаті.

Про це заявила представник ВООЗ Меліта Вуйнович на онлайн-засіданні в рамках V Національної Асамблеї, повідомляє «Кореспондент».

«Те, що ми бачимо зараз по всьому світу, по всіх країнах, - це криза довіри. Це криза довіри між населенням і державою. Ми дуже стурбовані, тому що, якщо зараз провалиться по всьому світу вакцинація проти коронавірусу, це буде катастрофічно впливати і на всі інші програми імунізації. Так що втрачаємо найголовнішу інтервенцію, втручання, яке нам дозволяє боротися проти інфекційних захворювань», - зазначила Вуйнович.

На її думку, вплив на довіру населення до вакцинації надають чотири фактори:

  • пряма комунікація з населенням;
    • джерело інформації, за допомогою якого формується думка;
  • інформаційне оточення;
  • приклад влади та медиків.

На думку Вуйнович, можна значно підвищити рівень довіри до вакцинації, якщо люди будуть бачити, що політики та лікарі прищеплюються від коронавірусу в перших рядах.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

Нагадаємо, з 5 березня влада Угорщини призупинила кампанію з вакцинації препаратом від COVID-19 AstraZeneca - це пов'язано з технічними проблемами оповіщення громадян.

Раніше були названі чотири протипоказання до щеплення вакциною Covishield.

На вакцинацію від коронавірусу записалися вже понад 127 тисяч українців. За весь час вакцинації щеплення вже зробили 12 481 людина. Українцям почали робити щеплення від 24 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: