Учителів хочуть встигнути провакцинувати до початку навчального року

Читать на русском
В Україні щеплення від коронавірусу всім працівникам освіти хочуть зробити до початку нового навчального року у вересні.
Фото Слово і діло

Міністерство охорони здоров'я планує зробити щеплення від коронавірусу всім працівникам освіти до початку нового навчального року у вересні.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній раді 5 березня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

«Те, що стосується педагогів, ми повинні це зробити (вакцинувати - ред.) до початку нового навчального року. Так ми і плануємо робити», - сказав він.

Глава МОЗ уточнив, що за умови ввезення достатньої кількості вакцин в Україну, вакцинація буде розвиватися за каскадним принципом: більш пізній етап кампанії може початися в період, коли ще не закінчився попередній.

Нагадаємо, раніше головний санлікар Віктор Ляшко пояснив, чому вчителі не можуть записатися в чергу на вакцинацію через «Дію». За його словами, в цьому немає потреби. Згідно з дорожньою картою вакцинації, їм зроблять щеплення мобільні бригади медиків прямо в школах.

Вакцинація в Україні розпочалася 24 лютого. Щеплення отримали вже понад 12 тисяч українців.

У чергу на COVID-вакцинацію записалися понад 127 тисяч українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: