Україна чекає від США сигнал щодо членства в НАТО – заступник голови ОПУ

Читать на русском
В Офісі президента заявили, що посилення військової співпраці між США і Україною збільшить вартість нової військової агресії РФ і чекають сигналу щодо членства в НАТО.
Фото: Укрінформ

В Офісі президента заявили, що Україні вкрай важливо отримати від Сполучених штатів Америки сигнал щодо членства в НАТО.

Про це заявила повідомила голови Офісу президента Юлія Свириденко під час дискусії з американськими і європейськими політиками, повідомляє в суботу, 6 березня, пресслужба ОПУ.

Запитання тижня: чому Україна досі не в НАТОВступ до НАТО – це виклик не лише для України, але й для самого Альянсу. Чи варто очікувати поступок для нашої держави щодо надання ПДЧ в контексті зміни керівництва в США – прогнозував політолог Олександр Радчук.

За її словами, посилення військової співпраці між США і Україною збільшить вартість нової військової агресії Росії проти України.

«Ми прагнемо посилити військову співпрацю між США та Україною для подальшого збільшення вартості будь-якої нової військової агресії. Ми повинні протистояти всім аспектам гібридної війни разом. Сюди входять кіберзагрози, протидія інформаційним атакам та системній пропаганді», - сказала Свириденко.

Вона підкреслила, що «українській стороні також важливо отримати чіткий сигнал від Сполучених Штатів щодо членства України в НАТО».

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленськицй затвердив програму Україна-НАТО на 2021 рік.

А голова ОПУ Андрій Єрмак висловив думку, що Україна щодня повинна вимагати вступу в НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: