Президент затвердив програму Україна-НАТО на 2021 рік

Читать на русском
У четвер, 25 лютого, глава держави Володимир Зеленський підписав указ про затвердження положення про річні національні програми під егідою Комісії Україна-НАТО.

У четвер, 25 лютого, глава держави Володимир Зеленський підписав указ про затвердження положення про річні національні програми під егідою Комісії Україна-НАТО.

Положення визначає порядок розробки, моніторингу та оцінки результатів виконання Річної національної програми, йдеться на сайті Офісу президента.

Ця програма - системний документ, що розробляється щорічно і визначає реформи, які необхідно впровадити в Україні для досягнення критеріїв членства в НАТО, визначених Планом дій щодо членства в НАТО.

У програмі головний акцент робиться на зусиллях держави, спрямованих на забезпечення прав і свобод, безпеки та добробуту людини як ключового суб'єкта національної безпеки, а також рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Уряду доручено щорічно забезпечувати розробку проєкту річної національної програми на відповідний рік; затвердження заходів щодо виконання річної національної програми та показників ефективності її виконання; координацію діяльності центральних органів виконавчої влади та інших державних органів з моніторингу та оцінки результатів виконання Річної національної програми; регулярне інформування громадськості про хід та результати виконання річної національної програми.

Раніше повідомлялося, що Україна і НАТО у 2021 році проведуть на українській території спільні командно-штабні навчання під назвою «Незламна стійкість».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: