«Чому ми досі не в НАТО?»: в мережі обговорюють питання Зеленського до Байдена

Читать на русском

Володимир Зеленський запитав би Джо Байдена, чому Україна досі не в НАТО. Що про таке питання думають в соцмережах – в огляді.
pravda.com.ua

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю програмі Axios озвучив перше питання, яке він би поставив американському президентові Джо Байдену. Питання звучить так: «Містере президенте, чому ми досі не в НАТО?».

«Ми вдячні за все, але Україна не просто на словах говорить про те, що хоче бути рівноправним членом Альянсу, рівноправним членом НАТО, тому що це і є один з найважливіших пунктів безпеки – тієї безпеки, про яку президент Байден і говорить. Як потрібно ще більше заявляти про бажання вступу, якщо це закріплено в Конституції України – напрямок в Євросоюз, євроінтеграція, а також вступ до НАТО? Тому у мене дуже просте запитання – чому Україна досі не в НАТО? Для мене перше питання звучало б так: «Містере президенте, чому ми досі не в НАТО?», – сказав Зеленський.

Зеленський вірить, що відповідь Байдена могла би звучати так: «Пане президенте, ми відчуваємо Україну як стратегічного партнера. Ми розуміємо, що Україна реально має сьогодні потужну армію в Європі і захищає на сході країни не тільки українських громадян, а й європейських. Тому за моєї каденції Україна повинна бути в НАТО».

Що в соцмережах думають про таке запитання Байдену – в добірці «Слово і діло».

«Мене теж хвилює питання: «Чому ми ще не в НАТО?» і чому за наш вступ не проголосували всі наші західні партнери», – написала Тетяна Попова.

«Кожне інтерв'ю Володимира Зеленського – це чудова нагода зрозуміти, в якому світі він існує. У цьому світі за членство України в НАТО відповідає президент Байден. А хто б ще мав відповідати? Це ж він виступає за безпеку Атлантики. Майже два роки роботи президентом України дають Володимиру Зеленському всі необхідні підстави висловлювати претензії до інших президентам. Тим більше, всі знають, що нинішня влада зробила все можливе і неможливе для набуття Україною членства в НАТО. Навіть провела опитування про Будапештський меморандум», – написав Данило Лубківський.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» зібрало обіцянки нової та попередньої влади щодо НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: