Росія повинна припинити перекладати відповідальність за виконання Мінських угод – МЗС

Читать на русском
Україна максимально налаштована на конструктивний пошук рішення, проте такої ж готовності з боку Росії абсолютно не спостерігається.
МЗС УкраїниВідкрите джерело

Міністерство закордонних справ України закликало Росію дотримуватися Мінських угод і припинити перекладати відповідальність за їх виконання на інших учасників мирного процесу.

Про це спікер МЗС України Олег Ніколенко розповів в коментарі УНІАН.

«Росія повинна нарешті припинити перекладати відповідальність на інших і почати виконувати взяті на себе мирні зобов'язання. Риторика про наближення до «небезпечної лінії» вкладається в логіку війни, від якої дотепер не можуть відмовитися в Кремлі. Не Німеччину і Францію потрібно закликати використовувати свій вплив, а дати вказівку контрольованим Москвою збройним формуванням дотримуватися режиму припинення вогню, розблокувати діяльність Тристоронньої контактної групи та фіналізувати довгоочікувані рішення для покращення життя мешканців по обидві лінії розмежування. Це і запуск КПВВ, і гуманітарне розмінування, і визначення нових ділянок для розведення сил і засобів, і просування до звільнення утримуваних осіб», - зазначив Ніколенко.

За словами спікера, Україна максимально налаштована на конструктивний пошук рішення, проте такої ж готовності з боку Росії абсолютно не спостерігається.

Раніше екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що Україна підписала ряд положень Мінських угод тільки для того, щоб зупинити наступ Росії на Донбасі. Це давало країні можливість виграти час і стабілізувати ситуацію.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Мінські угоди з самого початку свого існування були сформульовані таким чином, що в реальності їх виконання виявилося абсолютно неможливим.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: