Росія давно порушує Мінські угоди – Резніков

Читать на русском
Україна не буде залишати Мінські угоди, поки не знайдено іншого переговорного майданчика із залученням додаткових партнерів, зазначив віце-прем'єр
Олексій РезніковІнтерфакс-Україна

Росія досить давно порушує Мінські угоди, але поки не знайдено нового переговорного майданчика, Україна не буде залишати процес, оскільки в Москві розраховують саме на такий результат подій.

Про це під час прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу» 18 лютого розповів віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

«Відходити від Мінська українська влада не буде і не планує, оскільки це зобов'язання політико-дипломатичне, яке було взято у 2014 році та продовжено у 2015-му. І на цьому наполягають наші партнери, в першу чергу, за нормандським форматом — Німеччина і Франція — і застерігають нас, щоб ми трималися єдиною на сьогодні робочої логістичної Мінського майданчика, тобто Тристоронньої контактної групи, яка була народжена нормандським форматом, коли зібралися чотири лідери чотирьох країн», - пояснив він.

Олексій РезніковМіністр оборони України
Резніков запевнив, що не поїде в Мінськ на переговори щодо ДонбасуСказано 25 вересня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

Резніков зазначив, що Мінські угоди не ідеальні, більш того, вони дуже хиткі та підлягають перегляду через те, що вони не тільки не працюють зараз, але і не працездатні в принципі.

«Про це ми публічно постійно заявляємо і говоримо. І наше завдання разом з нашими партнерами переконати та сісти за стіл спокійно, чесно, відверто, дивлячись в очі, сказати — ці пункти не працюють і ніколи не будуть. Тому що, якщо ми говоримо про реінтеграцію тимчасово окупованих територій — то ми повинні говорити про безпечну реінтеграцію. Тобто не наражатися на небезпеку розколу країни, ризиків для територіальної цілісності та унітарності держави», - зазначив він.

Міністр також зробив акцент на тому, що РФ постійно порушує Мінські угоди.

Роксолана ПідласаНародний депутат України
Підласа пообіцяла не голосувати за ратифікацію Мінських домовленостейСказано 23 вересня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

«Російська Федерація давно вже порушує Мінські угоди, але просто намагається зробити Україну саме такою, яка нібито вийшла з Мінських угод. Ми їм такого подарунка робити не будемо. Ми будемо продовжувати відстоювати свою позицію, але з Мінських угод ми виходити не будемо до того моменту, поки не буде знайдено інший майданчик із залученням додаткових їх партнерів, яка дасть нам можливість працювати», - резюмував він.

Раніше майже про те ж заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук - Україна буде продовжувати процес консультацій в рамках ТКГ тільки в тому випадку, якщо це буде мати якийсь практичний сенс.

До цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що мінський процес переговорів щодо врегулювання на Донбасі «більше живий, аніж мертвий», а сам формат Мінська, як такий, ще не вичерпав свій потенціал.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: