Клімкін розповів про нелогічність Мінських угод

Читать на русском
За словами колишнього міністра закордонних справ, Україна підписувала Мінські угоди для того, щоб зупинити російський наступ, тому на нелогічності не звертали уваги
Павло КлімкінAP Photo

Україна підписала низку положень Мінських угод тільки для того, щоб зупинити наступ Росії на Донбасі. Це давало країні можливість виграти час і стабілізувати ситуацію.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю «Європейській правді».

Клімкін зазначив, що спочатку виступав проти пунктів, які передбачають внесення змін до Конституції України.

«Я вважаю, що «Мінськ» - це пакет положень, який внутрішньо нелогічний. Його кожен читає, як хоче. Я вам прямо зараз побудую кілька варіантів «дорожніх карт» виконання «Мінська», які йому не суперечать і повністю відповідають нашим інтересам. Такі карти, до речі, розглядалися, було 15 зустрічей міністрів закордонних справ, на яких Штайнмаєр дуже допомагав», - розповів ексміністр.

В одному з варіантів плану передбачалося передати контроль над російсько-українським кордоном сполученим силам під егідою СММ ОБСЄ. Але Росія цей варіант провалила.

«Лавров тоді в присутності всіх делегацій відмовив зі словами, що це не відповідає нашим (російським - ред.) Інтересам, тому що тоді ви виберете на виборах тих, кого захочете, виберете українських людей і не буде Росії на Донбасі», - зазначив Клімкін.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Мінські угоди з самого початку свого існування були сформульовані таким чином, що в реальності їхнє виконання виявилося абсолютно неможливим.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: