У Німеччині закликали повністю реалізувати мінські угоди

Читать на русском
Голова МЗС Німеччини та голова комітету міністрів Ради ЄС Хайко Маас до річниці початку війни в Україні закликав повністю реалізувати мінські угоди з врегулювання ситуації на Донбасі.

Голова МЗС Німеччини та голова комітету міністрів Ради ЄС Хайко Маас до річниці початку війни в Україні закликав повністю реалізувати мінські угоди із врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це сказано в заяви Маасу на сайті Ради ЄС, опублікованому в п'ятницю, 26 лютого.

Маас підкреслив, що Німеччина засуджує незаконну анексію Криму, і підтвердив беззастережну і непохитну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

«У цьому контексті хотів би також наголосити на необхідності повної реалізації мінських домовленостей і висновків паризького саміту щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі», - сказав Маас.

Водночас комітет міністрів ЄС стурбований істотним погіршенням ситуації з правами людини в Криму.

«Я закликаю Росію повністю дотримуватися міжнародне гуманітарне право і міжнародні стандарти в сфері прав людини, в тому числі шляхом надання безперешкодного доступу регіональних і міжнародних механізмів моніторингу прав людини, а також неурядових правозахисних організацій в Крим і Севастополь», - додав Маас.

Раніше віцепрем'єр України Олексій Резніков заявив, що переговори в Мінську заблоковані ще з липня. Резніков покладає надії на нормандську четвірку, який необхідно «сісти з олівцем за стіл».

Нагадаємо, Леонід Кравчук запропонував перенести переговори ТКГ з Мінська.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: