Верховний суд відмовився розглядати другий позов Тупицького

Читать на русском
Касаційний суд в складі Верховного суду не став розглядати позовну заяву голови Конституційного суду Олександра Тупицького.

Касаційний суд в складі Верховного суду не став розглядати позовну заяву голови Конституційного суду Олександра Тупицького, в якому він вдруге оскаржує указ президента про відсторонення його від посади голови КСУ.

Про це в середу, 3 березня, повідомляє пресслужба Верховного суду.

«У постанові від 2 березня 2021 року по справі № 9901/43/21 зазначено, що для звернення до суду у справах про прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби встановлюється місячний строк, який є спеціальним для такої категорії справ (ч. 5 ст. 122 КАС України). Позивач звернувся до суду 26 лютого 2021 року, однак термін оскарження указу президента України закінчився 29 січня 2021 року», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим, суд чекає від Тупицького повторної подачі позову, але з доказами поважності причин його пропуску.

«Позивач раніше вже звертався з позовом до суду. 3 лютого 2021 року Верховний суд відмовив у відкритті провадження у справі № 9901/20/21, мотивуючи тим, що позов не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства. Це рішення позивач оскаржив в апеляційному порядку у Великій палаті Верховного суду», - нагадали в суді.

Нагадаємо, 1 березня стало відомо, що ДБР порушило кримінальне провадження щодо Тупицького.

29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці Тупицького від виконання обов'язків судді. У лютому 2021 року президент продовжив відсторонення Тупицького з посади.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: