Тупицький подав до суду на Управління держохорони

Читать на русском
Відсторонений від посади голова КСУ Олександр Тупицький подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва на Управління державної охорони (УДО).

Відсторонений від посади голова КСУ Олександр Тупицький подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва на Управління державної охорони (УДО).

Про це свідчать дані порталу Судова влада України в суботу, 23 січня.

Зазначено, що відповідні документи від Тупицького надійшли ще 19 січня.

«Відповідач (Боржник): Управління державної охорони України, Позивач (Заявник): Тупицький Олександр Миколайович, 3-я особа: Державне бюро розслідувань», - зазначено на сайті.

У справі не призначено склад суду. Його розглядатиме суддя Ярослава Добрянська. Предмет позову - «заборона здійснювати дії».

Нагадаємо, 28 грудня Тупицькому повідомив про підозру Офіс генпрокурора.

29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці главу КСУ Тупицького від виконання обов'язків судді. У КСУ заявили, що Зеленський перевищив повноваження.

А в Офісі генпрокурора відповіли, що відсторонення глави КСУ є законним.

Раніше стало відомо, що Олександра Тупицького не пустили на робоче місце до КСУ співробітники Управління державної охорони. У Держохороні пояснили, чому не пускають Тупицького до будівлі суду.

Пізніше ДБР повідомило Тупицькому про підозру за ч. 2 ст. 384, ст. 386 ККУ (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: