Засудженого експрокурора ГПУ оголосили в розшук

Читать на русском
Засуджений антикорупційним судом колишній прокурор Генпрокуратури не дочекався виконання вироку і втік в органи правопорядку.
Олександр Матюшко

Засуджений до реального позбавлення волі за спробу підкупу члена конкурсної комісії Національного антикорупційного бюро колишній прокурор Генеральної прокуратури України Олександр Матюшко втік.

Про це свідчать дані з розшукового обліку Міністерства внутрішніх справ України, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд призначив Матюшку два роки позбавлення волі за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Пізніше 11 січня апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін. На час оголошення вироку стосовно засудженого Матюшка діяв запобіжний захід у вигляді 33 тисяч гривень застави. Наразі місце перебування його не встановлено, а тому він у розшуку.

Нагадаємо, 17 лютого 2016 року детективи НАБУ спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали Матюшка. За версією слідства, експрокурор ГПУ хотів за 10 тисяч доларів підкупити члена конкурсної комісії в НАБУ за ухвалення позитивного рішення щодо працевлаштування його на керівну посаду в бюро.

У квітні 2016 року справу скерували до суду. Проте за понад 3 роки Голосіївський районний суд міста Києва так і не ухвалив вирок у справі. Пізніше провадження передали до Вищого антикорупційного суду, де його почали розглядати спочатку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: