Детективи Антикорупційного бюро затримали прокурора ГПУ

Читать на русском
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали співробітника ГПУ, який намагався дати хабара.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали співробітника Генпрокуратури, який намагався дати хабар за призначення на посаду до НАБУ.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ, передає «Слово і Діло».

Затриманий прокурор пропонував 10 тис. доларів (близько 270 тис. грн) членам конкурсної комісії НАБУ. Ця сума пропонувалася за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на керівну посаду в НАБУ.

НАБУ розслідує справи на більш ніж 1 мільярд гривень – ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко заявив, що станом на сьогодні Національне антикорупційне бюро розслідує понад 50 кримінальних проваджень.

«Набір персоналу до НАБУ відбувається шляхом відкритого та прозорого конкурсу. Запевняю, що будь-які спроби підкупу членів конкурсних комісій отримають жорстку реакцію з боку Бюро, подібну до тієї, яка мала місце сьогодні», – наголосив директор НАБУ Артем Ситник.

Здійснювали операцію детективи спільно з бійцями Управління спеціальних операцій у приміщенні Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка згідно зі ст. 208 КПК України. Затримання проводилося за підтримки процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Наразі у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії. Детективами Бюро готується для направлення до суду клопотання про обрання запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: