ВР схвалила податкові та митні пільги для «інвестнянь»

Читать на русском
Рада ухвалила в цілому два законопроєкти Зеленського про податкові та митні пільги для інвестнянь.
фото з відкритих джерел

Верховна рада сьогодні, 2 березня, ухвалила в цілому ініційовані президентом Володимиром Зеленським проєкти законів №3761 та №3762 про податкові та митні пільги для інвестиційних нянь.

Законопроєкт №3761 у другому читанні підтримали 246 нардепів, а №3762 - 256.

«Інвестиційні няні»: чи покращиться в Україні бізнес-клімат для іноземцівТак звані інвестиційні няні не підвищать інвестиційну привабливість України в цілому, хоча ініціатива може бути корисна в одиничних випадках, вважає експерт.

Так, проєктом закону №3761 пропонується, зокрема, з 1 січня 2021 року до 1 січня 2035 року звільнити від оподаткування ПДВ операції з ввезення інвестором на митну територію України в митному режимі імпорту обладнання для реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями.

Згідно із законопроектом №3762 пропонується з 1 січня 2021 року до 1 січня 2035 року звільнити інвестора від оподаткування ввізним митом такого обладнання.

Нагадаємо, в Україні 13 лютого цього року набрав чинності закон про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями («інвестнянь»).

Президент Володимир Зеленський підписав закон про «інвестнянь» 10 лютого.

Закон передбачає надання державної підтримки українським та іноземним інвесторам із загальною сумою інвестицій від 20 млн євро.

Рада ухвалила його за основу наприкінці липня 2020 року. А 17 грудня законопроєкт схвалили у повторному другому читанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: