Рада підтримала закон Зеленського про «інвестнянь»

Читать на русском
Верховна рада 17 грудня ухвалила у повторному другому читанні законопроект про інвестиційних нянь. Автор - президент Володимир Зеленський
фото strana.ua

Верховна рада ухвалила у другому повторному читанні законопроект №3760 про «інвестиційних нянь», автором якого є президент України Володимир Зеленський.

На засіданні в четвер, 17 грудня, документ підтримали 252 нардепа.

Скільки інвестицій заходить в області України: хто лідер, а хто аутсайдерЯк змінювалося місце кожної області в рейтингу залучення інвестицій та їхнього ефективного використання з 2015 по 2019 роки.

Закон про «інвестнянь» передбачає підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж в регіоні, де така інвестиція буде здійснена.

Вони отримають прямий договір з урядом.

За словами авторів закону, це дає гарантію кожному конкретному проєкту інвестора, що у них є не тільки податкові пільги, а й десятирічна перспектива і гарантія стабільності.

Також ці інвестори отримають інвестиційного менеджера, який буде супроводжувати їх з початку проєкту до його завершення. Отримають вони і до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів.

Термін реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями не перевищує 5 років.

«Під дію закону не потраплять компанії, що мають заборгованість зі сплати обов’язкових платежів на суму понад 10 мінімальних зарплат», - зазначається в законі.

Нагадаємо, Рада ухвалила законопроект №3760 про «інвестиційних нянь» за основу в кінці липня 2020 року.

1 грудня ВР направила проєкт закону на повторне друге читання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: