Законопроект про «інвестиційних нянь» ухвалено за основу

Читать на русском
Верховна рада 21 липня ухвалила за основу законопроект про інвестиційних нянь, який вніс президент Володимир Зеленський.
фото: УНІАН

Рада на позачерговій сесії у вівторок, 21 липня, ухвалила в першому читанні законопроект №3760 «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями», поданий президентом Володимиром Зеленським.

Відповідне рішення підтримали 244 народних депутатів.

Законопроект про «інвестиційних нянь»: коли очікувати економічного ефектуЯкі повноваження потрібні інвестняням, шо найбільше цікавить інвесторів та чи матимуть преференції бізнесмени, які вже вклали гроші в економіку України.

У документі сказано, що законопроект буде підтримувати проєкти українських та іноземних інвесторів при наступних умовах: сума інвестицій повинна складати мінімум 30 млн євро; створення не менше 150 нових робочих місць із середньою заробітною платою працівників не менше, ніж на 15% вище середньої заробітної плати у відповідній сфері в регіоні; термін реалізації проєкту - 5 років, термін дії спеціального інвестиційного договору з урядом - 15 років.

Також ці інвестори отримають інвестиційного менеджера, який буде супроводжувати їх від початку проєкту до його закінчення. Отримають вони і до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вніс даний законопроект до Ради 1 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: