В ОПУ розповіли про користь «інвестнянь»

Читать на русском
В ОПУ заявили, що закон про інвестнянь гарантує підтримку українським та іноземним інвесторам.
president.gov.ua

Ухвалений Верховною радою закон про держпідтримку інвестиційних проектів (про «інвестнянь») допоможе відновити інвестиційну активність в Україні після кризового 2020 року.

Про це йдеться в повідомленні Офісу президента у четвер, 17 грудня.

«Інвестиційні няні»: чи покращиться в Україні бізнес-клімат для іноземцівТак звані інвестиційні няні не підвищать інвестиційну привабливість України в цілому, хоча ініціатива може бути корисна в одиничних випадках, вважає експерт.

«Закон про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями дозволяє Україні запровадити конкурентні з країнами-сусідами умови для стимулювання залучення як внутрішніх, так і міжнародних інвесторів», - пояснила заступник голови ОПУ Юлія Ковалів.

У Зеленського очікують, що цим інструментом скористаються як внутрішні українські інвестори, які хочуть або розширювати виробництво або будувати нові проєкти, так і іноземні.

В ОПУ нагадали, що згідно з законом, державною підтримкою можуть скористатися інвестори, які ініціюють проєкти з інвестиціями від 20 млн євро з терміном реалізації проєкту до п'яти років і створюють нові робочі місця.

Загальний обсяг державної підтримки для нових інвестпроектів може становити до 30% від їх обсягу.

Підтримка надаватиметься підприємствам, які працюють у переробній промисловості, транспортній галузі, освіті, науковій і науково-технічній галузях; охороні здоров'я, мистецтві, культурі, спорті, туризмі та курортно-рекреаційній сфері.

Крім того, законом передбачена спеціальна урядова уповноважена організація, яка займатиметься супроводом цих інвестиційних проєктів - від початку і протягом усього часу.

Нагадаємо, сьогодні Рада ухвалила у другому повторному читанні законопроект №3760 про «інвестиційних нянь», автором якого є президент Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: