Рада не змогла скасувати закон Зеленського про «інвестнянь»

Читать на русском

У Раді не вистачило голосів за проєкт постанови, який мав скасувати ухвалення в цілому президентського закону про інвестиційних нянь.
Фото: Facebook/Слуга народа

У парламенті не вистачило голосів за проєкт постанови, який мав скасувати рішення ВР про ухвалення в цілому президентського закону про «інвестиційних нянь».

Так, на сьогоднішньому засіданні нардепи не змогли ухвалити проєкт постанови №№3760-П «Про скасування рішення Верховної ради України про прийняття в цілому як закону про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями (№3760 від 01.07.2020)».

«Інвестиційні няні»: чи покращиться в Україні бізнес-клімат для іноземцівТак звані інвестиційні няні не підвищать інвестиційну привабливість України в цілому, хоча ініціатива може бути корисна в одиничних випадках, вважає експерт.

Як заявили ініціатори проєкту постанови, закон про «інвестнянь» був ухвалений всупереч Регламенту ВР, оскільки супровідні документи до нього були надані пізніше встановленого терміну - за один день до розгляду законопроєкту в сесійній залі.

Однак під час голосування документ підтримали лише 123 народних депутати, проти - 18, і ще 201 - утримався.

Голосування по фракціях виглядало так: «Слуга народу» – 15, ОПЗЖ – 29, «Європейська солідарність» – 24, «Батьківщина» – 18, «За майбутнє» – 14, «Голос» – 16, «Довіра» – 2, позафракційні – 5.

Нагадаємо, Верховна рада 17 грудня ухвалила у повторному другому читанні президентський законопроєкт №3760 про «інвестиційних нянь». Тоді його підтримали 252 нардепи.

За основу законопроєкт був прийнятий наприкінці липня 2020 року. Однак на початку грудня Рада відправила його на доопрацювання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: