Тяжких ускладнень після щеплення не було у жодного медика – Радуцький

Читать на русском
В Україні з початку вакцинації проти COVID не виявили жодного випадку тяжких ускладнень у тих, хто отримав щеплення.
Фото: facebook.com/mihail.radutsky

В Україні від початку кампанії вакцинації проти COVID-19 не виявили жодного випадку тяжких ускладнень у тих, хто отримав щеплення.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький у Facebook у вівторок, 2 березня.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

«Зараз вакциновано трохи більше 5 тисяч медиків. Жодного випадку анафілактичного шоку або інших тяжких ускладнень. Побічні ефекти, які фіксуються у 5-7% вакцинованих, досить стандартні. Як і при будь-якому щепленню - почервоніння або поява папул в місці ін'єкції, незначне підвищення температури», - зазначив Радуцький.

При цьому він додав, що від ускладнень коронавірусу щодня помирає в середньому 150-200 осіб. Запобігти цьому можливо тільки за допомогою щеплень.

Водночас Радуцький підкреслив, що для зменшення росту захворюваності на COVID-19 необхідно прискорити темпи вакцинації.

«МОЗ обіцяє збільшити кількість вакцинованих до 10-15 тисяч на день. Але нам необхідно рухатися в десять разів швидше, щоб до кінця року вакцинували принаймні 10 мільйонів українців. Інакше восени будемо мати чергову хвилю коронавірусу, і доведеться знову запроваджувати більш суворі карантинні обмеження. У той час, коли інші країни повернуться до нормального життя», - додав він.

Нагадаємо, за даними МОЗ, в Україні на сьогодні вже отримали щеплення 4 905 осіб.

Сьогодні вакцинувався президент України Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: