Став відомий термін придатності вакцини Covishield, яка використовується в Україні

Читать на русском
Вакцина виготовлена в січні 2021 року, це означає, що в червні 2021 року всі невитрачені обсяги вакцини можна буде викинути – їхній термін придатності закінчиться
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Максимальний термін придатності індійської вакцини Covishield, яка використовується в Україні для вакцинації населення, становить пів року, згідно з підтвердженими даними індійських журналістів. Це означає, що привезена в Україну партія вакцини стане непридатна до вживання в червні 2021 року.

Про це розповів колишній директор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Вакцина має термін придатності, який зараз до червня. До цього часу у властивостях вакцини не буде ніяких змін. Єдиний нюанс - це те, що в усьому світі зараз використовують багатодозові флакони. І коли відкривають флакон, його не можна використовувати довше ніж 24 години», - сказав він.

Курпіта додав, що Україна отримала 10-дозовий варіант вакцини.

«На цей час CoviShield випускається у 2-дозових або 10-дозових флаконах. В Україну надійшла 10-дозова вакцина. Є ще один нюанс, в будь-яких не однодозових вакцинах є коефіцієнт розливу - природні втрати, пов'язані з тим, що можуть використовуватися кілька доз», - зазначив він.

Нагадаємо, голова МОЗ Максим Степанов 1 березня, публічно вакцинувався від COVID-19. Він став першим серед українських чиновників, хто зробив щеплення.

Міністерство охорони здоров'я планує до кінця поточного тижня вийти на щоденний рівень вакцинацій від коронавірусу - 10-11 тисяч щеплень.

У Центрі громадського здоров'я МОЗ України розповіли про причини дозволу позачергової вакцинації від коронавірусу громадських діячів і озвучили всі умови, при яких громадські діячі можуть отримати щеплення позачергово.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: