МОЗ хоче наростити кількість вакцинацій до 10-11 тисяч на день

Читать на русском
МОЗ планує до кінця першого тижня березня вийти на щоденний рівень вакцинацій від коронавірусу - 10-11 тисяч щеплень.
moz.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я планує до кінця поточного тижня вийти на щоденний рівень вакцинацій від коронавірусу – 10-11 тисяч щеплень.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов сьогодні, 1 березня, після отримання щеплення препаратом Covishield, передає «Інтерфакс-Україна».

Вакцинація від COVID-19: скільки щеплень зробили у різних країнах світу від початку імунізаціїІзраїль і ОАЕ поки що лідирують за охопленням населення вакцинами, а в США і Китаї використали найбільше доз вакцини.

«До кінця тижня ми плануємо вийти на рівень 10-11 тис. вакцинацій на день. Вакцинація розгортається каскадним методом, ми постійно нарощуємо обсяги», - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що потужності системи охорони здоров'я зараз дозволяють проводити 11,300 тисяч вакцинацій на день.

Степанов також прокоментував незначну кількість щеплень в перші вихідні вакцинальної кампанії. Як заявив голова МОЗ: «Ми вакцинуємо медиків, у них також бувають вихідні, вони хочуть відпочивати».

Відзначимо, сьогодні на селекторній нараді в ОПУ президент Володимир Зеленський зажадав не зупиняти вакцинацію на вихідні і свята. За його словами, кампанія повинна проходити планово, особливо на передовій в зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Нагадаємо, Степанов сьогодні публічно вакцинувався індійською вакциною.

Президент України Володимир Зеленський буде вакцинуватися з військовими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: