Степанов вакцинувався від коронавірусу індійською вакциною

Читать на русском
Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов 1 березня публічно вакцинувався від коронавірусу.
Фото Слово і діло

Глава МОЗ Максим Степанов сьогодні, 1 березня, публічно вакцинувався від COVID-19. Він став першим серед українських чиновників, хто зробив щеплення.

Про це повідомила пресслужба МОЗ у Facebook.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз і якого препарату отримає УкраїнаУкраїна отримає вакцини від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX, також уклала контракт з Sinovac і Serum Institute.

Щеплення Степанову зробили в Києві індійською вакциною Covishield (виготовлена ​​за ліцензією AstraZeneca). За словами глави МОЗ, своїм прикладом він доводить безпеку вакцини з Індії.

«Це точно захист, це точно тебе захистить. І коли ти обираєш, вакцинуватися чи ні, відразу подумай - якщо ти не вакцинувався, то ти граєш у гру. Якщо ти, не дай бог, захворієш, яким буде перебіг хвороби. А якщо вакцинувався, то не захворієш взагалі або у легкій формі перенесеш», - заявив він після отримання щеплення під час спілкування зі ЗМІ.

Нагадаємо, перша партія вакцини від коронавірусу Covishield прибула до України з Індії 23 лютого. Вона склала 500 тисяч доз. А вже 24 лютого в країні стартувала вакцинація від COVID, першим щеплення отримав лікар із Черкас.

На сьогоднішній день провакцинували вже понад 3 тисячі українців.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що протягом цього року в Україні усі охочі зможуть отримати вакцину від COVID-19. А президент Володимир Зеленський раніше запевнив, що вакцини «вистачить усім». При цьому сам президент планує вакцинуватися разом із військовими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: