Степанов пояснив, чому у 2017 році вніс заставу за Стерненка

Читать на русском
Стерненко був затриманий поліцією 18 листопада 2017 року, коли заздалегідь анонсований мирний мітинг переріс у бійку з поліцією
Сергій СтерненкоВідкрите джерело

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, чому у 2017 році, очолюючи Одеську ОДА, він вніс заставу за заарештованого поліцією активіста Сергія Стерненка, хоча вони були майже не знайомі.

Про це він розповів в ефірі програми «Право на владу».

«У 2017 році це була моя реакція на несправедливість. Він ніколи не був моїм хорошим знайомим. Це була моя реакція на ситуацію. Це нормальна реакція на несправедливість», - пояснив Степанов.

Стерненко був затриманий поліцією 18 листопада 2017 року, коли заздалегідь анонсований мирний мітинг одеситів проти забудови Літнього театру переріс у зіткнення з поліцією. Тоді обидві сторони звинуватили одна одну у провокаціях. Йому призначили 60 діб арешту, або 600 тисяч гривень застави - які вніс за нього Степанов.

Нагадаємо, 23 лютого, Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові Сергію Стерненку. Його засудили до семи років позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна.

У той же день через це під стінами Офісу президента пройшла акція протесту. Під час акції протесту через зіткнення з поліцією постраждали 37 осіб, з них - 27 правоохоронців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: