Стягнення 10 млрд з ПриватБанку: Малюська повідомив результат розгляду скарги на Вовка

Читать на русском
Вища рада правосуддя не розглянула скаргу на суддю Павла Вовка, яку Мін'юст подав після рішення щодо ПриватБанку.
Слово і діло

Вища рада правосуддя відмовилася розглядати скаргу Міністерства юстиції на суддю Печерського районного суду Києва Сергія Вовка.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» повідомив глава Мін'юсту Денис Малюська.

Нагадаємо, 2 вересня Печерський райсуд задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів проти ПриватБанку, з держбанку повинні стягнути близько 10 млрд грн. Після цього Мін'юст поскаржився до Вищої ради правосуддя на суддю Вовка.

«Відмова за день до призначення дати апеляції. Відмова, в зв'язку з тим, що рішення не скасовано. Дивно, так? Тобто, вони чекали-чекали, ми просили відкласти до розгляду апеляції – не допомогло, нам повернули документи, тому що рішення не скасовано і вступило в силу», – повідомив Малюська.

Міністр зазначив, що в цілому ВРП працює непогано, «але рівно до того моменту, поки не потрапляє на якогось впливового суддю». «По суддям менш важливим, менш, скажімо так, відомим репутаційно, вони часто приймають адекватні рішення. Тобто, якщо загалом статистику їхньої роботи подивитися, вона цілком ок. Але конкретні справи показують, що – не знаю, з яких мотивів, – вони не наважуються на рішучі кроки», – сказав Малюська.

Раніше Англійський суд зобов'язав колишніх власників – Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова – а також інших відповідачів виплатити ПриватБанку додатково 1 млн фунтів стерлінгів до 15 березня 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: