У справі ПриватБанку двічі подавали скарги до Печерського суду

Читать на русском

Столичний райсуд отримував дві скарги від адвокатів в інтересах офшорної компанії, які намагалися забрати у НАБУ справу ПриватБанку.
Печерський суд Києва

Печерський районний суд міста Києва одержував дві скарги, подані в інтересах офшорної компанії, пов'язаної з олігархом Ігорем Коломойським, у межах кримінального провадження про збитки ПриватБанку, яке розслідують детективи Національного антикорупційного бюро.

Про це на запит журналіста «Слово і діло» повідомили в Печерському суді.

«Печерський районний суд міста Києва на Ваш інформаційний запит повідомляє, що в провадженні суду перебували судові справи за скаргою адвоката Головка Ігоря Олеговича в інтересах компанії Claresholm Marketing LTD на бездіяльність генерального прокурора, яка полягає у не розгляді клопотання та зобов'язання вчинити дії», – йдеться у листі.

У суді повідомили, що 12 січня 2021 року за скаргою Головка в інтересах компанії Claresholm Marketing LTD не було відкрито провадження, а 18 січня – скаргу повернули назад скаржнику. Як з'ясувалося, про повернення другої скарги попросив сам адвокат.

Як вказується в першому рішенні Печерського суду, адвокат в інтересах Claresholm Marketing LTD просив суд зобов'язати генпрокурора вирішити спір про підслідність у справах ПриватБанку.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що Печерський суд Києва готує рішення про передачу справи ПриватБанку від НАБУ до іншого органу.

В грудні 2020 року НАБУ скеровувало до Офісу генпрокурора проєкти підозр у справі ПриватБанку. Нещодавно ці підозри підписали і вручили колишньому топ-менеджменту комерційного ПриватБанку. За версією слідства, вказані особи причетні до розтрати майже 137 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: