Суд зобов’язав Коломойського сплатити ПриватБанку 1 мільйон фунтів стерлінгів

Читать на русском
Англійський суд зобов’язав колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова та інших відповідачів сплатити ПриватБанку додатково 1 млн фунтів стерлінгів до 15 березня 2021 року.
Фото з відкритих джерел

Англійський суд зобов’язав колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова та інших відповідачів сплатити ПриватБанку додатково 1 млн фунтів стерлінгів до 15 березня 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба банку.

«Таким чином, загальна сума виплачених коштів банку відповідачами разом із відсотками перевищує 12 млн фунтів стерлінгів (що складається із проміжних виплат у розмірі 4,4 млн фунтів стерлінгів в рахунок юридичних витрат ПриватБанку, понесених в суді першої та апеляційної інстанції, та повернення 7,5 млн фунтів стерлінгів, сплачених банком відповідачам у грудні 2018 року», – йдеться в повідомленні.

Коломойський та ПриватБанк: історія відносин (оновлено)ПриватБанк вже більше трьох років перебуває в державній власності. Слово і діло нагадає історію його відносин із колишнім власником Коломойським.

Відповідачів також зобов’язали сплатити витрати ПриватБанку у розмірі близько 35 тис. фунтів стерлінгів, понесених у зв’язку із поданням такого клопотання.

Нагадаємо, позов проти Коломойського та Боголюбова був поданий через рік після націоналізації ПриватБанку. Тоді банк досягнув арешту активів ексакціонерів на понад 2,5 млрд доларів.

Але пізніше Високий суд Лондона визнав позов банку невідповідним його юрисдикції, але ПриватБанк успішно оскаржив це рішення в Апеляційному суді Англії та Уельсу. Боголюбов та Коломойський намагалися оскаржити рішення Апеляційного суду.

Зазначимо, Коломойський та Боголюбов програли справу проти ПриватБанку у Верховному суді Великої Британії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: