Щодо запровадження суду присяжних в Україні прийнято політичне рішення – Малюська

Читать на русском
Суд присяжних в Україні однозначно запрацює. Денис Малюська розраховує, що Рада ухвалить законопроєкти в цьому році.
Слово і діло

Щодо запровадження суду присяжних в Україні прийнято політичне рішення – він однозначно запрацює.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю «Слово і діло».

Малюська розповів, що після зміни уряду довелося заново реєструвати у Верховній раді законопроєкти про інститут мирових суддів і суд присяжних.

«Не було б відкликання законопроєкту, а залишався б наш первинний, ми вже, швидше за все, за законом працювали б уже над адміністративними механізмами. Проте, суд присяжних є в передвиборчій програмі президента, він в стратегії щодо судової реформи, яка скоро буде опублікована так само в рамках комісії при президенті. Політичне рішення по суду присяжних прийнято, однозначно він запрацює і, я думаю, що законопроєкти точно будуть прийняті в цьому році. Питання швидкості: я думаю, за весну-літо цілком спокійно їх можна ухвалити. Принаймні, такий план, чи спрацює він, залежить від парламенту», – сказав міністр.

Малюська вважає, що українці цілком готові до такого нововведення: «Безумовно, чому б і ні. Він же не запрацює по всіх категоріях справ – тільки по складних кримінальних провадженнях, і будуть визначатися тільки питання факту, не питання права. В принципі, всюди він працює в світі, і я не бачу якихось великих проблем, щоб він не запрацював в Україні».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в передвиборчій програмі пообіцяв, що кримінальні злочини розглядатиме суд присяжних, що складається з народу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: