У Міненерго розповіли, що буде з цінами на газ після березня

Читать на русском
У Міненерго шукають способи залишити ціни на тому ж рівні після 31 березня, коли державне обмеження цін закінчиться.
Юрій ВітренкоНовое время

Після 31 березня ціни на газ для населення не повинні стати вище, ніж встановлена ​​на сьогодні максимальна ціна в 6,99 грн за кубометр. Попри те, що з 1 квітня припиняє діяти урядове обмеження цін на газ, в Міненерго думають над тим, як залишити ціну на газ такою ж низькою.

Про це в.о. голови Міненерго Юрій Вітренко розповів в інтерв'ю виданню «Факти».

«Обмеження триватиме до кінця березня. Водночас ми вже напрацювали конкретні ринкові механізми, завдяки яким ціна і після закінчення цього періоду не перевищуватиме 6,99 грн. Більш того, ми вже визначили, як зробити так, щоб людям були зрозуміліші тарифи і їх легше було платити. Наприклад, люди скаржаться, що дві платіжки - це незручно і незрозуміло. Тому у нас є план, як перейти на одну ... Мало того, розроблений механізм закладає підстави для зниження загальної суми, коли ми додаємо до ціни газу тариф на розподіл», - зазначив чиновник.

Нагадаємо, в Україні вже 60 газових компаній, які постачають «блакитне паливо» населенню, опублікували свої розцінки на березень 2021 року. Згідно із законом, вони зобов'язані опублікувати ціни не пізніше, ніж за п'ять днів до початку нового місяця.

У Кабміні запевнили, що до кінця опалювального сезону тарифи на тепло і гарячу воду не підвищуватимуть. А українці тим часом можуть взагалі втратити можливість платити за комуналку через ціни.

Нагадаємо, «Слово і діло» вирішило розібратися, як українці платили за комунальні послуги протягом минулого року, скільки та за що заборгували та в яких областях найбільші сумлінні платники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: