Після січня українці не зможуть платити за комунальні послуги – дослідження

Читать на русском
Підвищення тарифів на комунальні послуги в Україні призведе до того, що велика частина українців не зможе оплачувати ЖКП в повному обсязі
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

З 1 січня 2021 року в Україні значно зросли комунальні тарифи на газ та його розподіл, опалення, водопостачання та електроенергію. Це призвело до масових протестів по всій країні та наростання заборгованості українців за ЖКП.

Про це свідчать результати січневого опитування Research & Branding Group.

Згідно з підсумками дослідження, 75% українців вважають, що не зможуть оплачувати рахунки після того, як у січні підскочили тарифи. Тільки 17% - кожен шостий - впевнені, що зможуть їх оплачувати. При цьому в залежності від вікової групи та місця проживання готовність українців до оплати нових рахунків змінюється - так, близько 30% молоді у віці до 30 років і більшість жителів обласних центрів готові оплачувати ЖКП, тоді як серед вікової групи 60+ років і жителів південних областей готовність платити за новими тарифами мінімальна.

Чи справно українці платять за «комуналку»: за що заборгували, хто платив найбільшеДев’ять місяців поспіль українці переплачують за платіжками, повертаючи минулі борги чи сплачуючи наперед за тепло.

При цьому українці категорично відмовляються розуміти причини підвищення тарифів: 91% українців не підтримують це рішення влади, 6% готові підтримати ініціативу, 3% не визначилися в цьому питанні.

Нагадаємо, в січні Рада виділила 1,4 млрд грн на субсидії українцям з електроопаленням.

У Кабміні запевнили, що до кінця опалювального сезону тарифи на тепло і гарячу воду підвищувати не будуть.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: