Справа державного комбінату: суд частково задовольнив позов НАБУ

Читать на русском
Верховний суд відмовив Національному бюро у визнанні недійсної угоди між державним комбінатом та приватною компанією.
Касаційний господарський судфото: «Слово і діло»

Верховний суд залишив дійсним договір між державним підприємством «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та ТОВ «Торговий дім «Еко-Сервіс» про закупівлю сірки, водночас, додаткові угоди про завищення ціни були анульовані раніше.

Таке рішення 16 лютого ухвалила колегія суддів Касаційного господарського суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 13 червня 2019 року Центральний апеляційний госпсуд анулював договір та додаткові угоди до нього, укладеного між ДП «СхідГЗК» і ТД «Еко-Сервіс». Цими додатковими договорами були безпідставно завищені ціни на поставку сірки. Але 4 вересня 2019 року Верховний суд скасував рішення в частині визнання недійсним самого основного договору між ДП «СхідГЗК» і ТД «Еко-Сервіс», а також направив позов в цій частині на новий розгляд.

Рішенням Госпсуду Дніпропетровської області від 8 січня 2020 року, залишеним без змін постановою Центрального апеляційного госпсуду від 28 вересня 2020 року, у задоволенні позовних вимог про визнання недійсним договору відмовлено. Залишив це без змін і Верховний суд рішенням від 16 лютого 2021 року.

Нагадаємо, 2 жовтня НАБУ і САП заочно повідомили про підозру директору Торгового дому «Еко-Сервіс» Ігорю Ведуті та колишньому заступнику генерального директора комбінату Ігорю Голобородьку.

Пізніше суд заочно заарештував директора ТД «Еко-Сервіс» Ведуту. Також суддя заочно взяв під варту ексзаступника гендиректора СхідГЗК Голобородька. Нещодавно суд дозволив НАБУ і САП заочне слідство в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: