НАБУ і САП завершили розслідувати справу СхідГЗК

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили досудове розслідуванні у справі державного комбінату про розтрату коштів.
СхідГЗК

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове розслідування справи про розтрату 25,4 млн грн державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Про це повідомляє пресслужба САП.

«6 травня прокурорами САП та детективами НАБУ ухвалено рішення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів у справі стосовно колишнього заступника генерального директора із забезпечення виробництва ДП «СхідГЗК» та директора ТОВ «Торговий дім «Еко-Сервіс», підозрюваних у розтраті 25,4 млн грн», – інформують у прокуратурі.

Слідством встановлено, що з лютого по травень 2015 року між колишнім очільником ДП «СхідГЗК» та директором ТОВ «Торговий дім «Еко-Сервіс» було укладено низку додаткових угод до договору на закупівлю мінералів (сірки) для потреб держпідприємства.

При цьому вартість закупівлі сірки зростала, оскільки до продажу щоразу залучали не менше ніж трьох посередників. Так, спочатку ціни на мінерали було незаконно збільшено на 31% від встановленої вартості, а згодом на 57%. Як наслідок, державне підприємство на закупівлях втратило 24,5 млн грн.

Нагадаємо, 2 жовтня НАБУ і САП заочно повідомили про підозру директору Торгового дому «Еко-Сервіс» Ігорю Ведуті та колишньому заступнику генерального директора комбінату Ігорю Голобородьку.

Пізніше суд заочно заарештував директора ТД «Еко-Сервіс» Ведуту. Також суддя заочно взяв під варту ексзаступника гендиректора СхідГЗК Голобородька. Нещодавно суд дозволив НАБУ і САП заочне слідство в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: