Президент вивів Україну з двох угод СНД

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський 23 лютого підписав указ №70/2021, яким вивів Україну з двох міжнародних договорів у рамках Співдружності незалежних держав (СНД).

Глава держави Володимир Зеленський 23 лютого підписав указ №70/2021, яким вивів Україну з двох міжнародних договорів у рамках Співдружності незалежних держав (СНД).

Про це інформує пресслужба Офісу президента.

За інформацією відомства, Україна виходить з двох угод у повітряному просторі.

Перша угода, з якої виходить Україна, ця угода по цивільну авіацію та про використання повітряного простору. Документ був підписаний 25 грудня 1991 року. Угода передбачала створення єдиного повітряного простору між державами-підписантами.

Договори із СНД: чи залишаються в України зобов’язання перед організацієюНеобхідно проаналізувати договірну базу, яка передбачає певну співпрацю України та Росії, вважає експерт.

Тоді ж сторони угоди також утворили Раду з авіації та використання повітряного простору та комітет, який виконує рішення цієї ради.

Ще одна угода, яка розірвала Україна, була підписана 15 травня 1992 року. Угода зобов'язувала країни-учасниці надавати повітряний простір над своєю територією для здійснення діяльності Збройних сил країн СНД і не здійснювати дій для порушення або ускладнення їхнього нормального функціонування.

Зеленський також доручив МЗС України повідомити Раду з авіації та використання повітряного простору про вихід Києва з цих угод СНД.

Раніше Кабмін схвалив законопроект про вихід України з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони та захисту інтелектуальної власності та створення відповідного Міждержавної ради, укладеного в рамках СНД.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: