Зеленський підтримав вихід України з чергового договору СНД

Читать на русском
Як відзначили в ОП, вихід із цього договору СНД захистить українські національні економічні інтереси.
фото ОПУ

Глава держави Володимир Зеленський підтримав вихід країни з договору про проведення узгодженої монопольної політики Співдружності незалежних держав (СНД).

Відповідний закон гарант підписав в понеділок, 23 листопада.

Як відзначили в ОП, вихід із цього договору СНД захистить українські національні економічні інтереси.

Договори із СНД: чи залишаються в України зобов’язання перед організацієюНеобхідно проаналізувати договірну базу, яка передбачає певну співпрацю України та Росії, вважає експерт.

«Договір містить механізми обміну інформацією, тому існує ризик отримання членами СНД відомостей, які можуть бути використані для здійснення торгово-економічного тиску на Україну», - пояснили у президента.

Відзначається, що договір був підписаний 25 січня 2000 року в Москві та ратифікований українським парламентом законом від 16 січня 2003 року. Рішення про вихід із цього договору Рада схвалила 5 листопада 2020 року.

Нагадаємо, 2 вересня Кабмін ухвалив рішення щодо припинення участі України в угоді про співпрацю в галузі ветеринарії, угоді про співпрацю в області санітарної охорони територій держав - учасниць СНД і в угоді про створення Координаційної ради з карантину рослин держав - учасниць СНД.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: