Україна вийде ще з однієї угоди СНД

Читать на русском
Кабмін 5 січня схвалив законопроєкт про вихід України з ще однієї угоди, укладеної в рамках СНД.
фото з відкритих джерел

Кабмін схвалив законопроєкт про вихід України з Угоди про співпрацю у сфері правової охорони та захисту інтелектуальної власності та створення відповідної Міждержавної ради, укладеної в рамках СНД.

Про це повідомив представник Кабінету міністрів в Раді Василь Мокан в Facebook.

Програма дій Кабміну: які обіцянки виконали міністриКабмін Дениса Шмигаля виконав 28 обіцянок із програми дій. Усього в програмі більше 600 обіцянок.

«Питання національної безпеки і вихід України зі структур СНД. На сьогоднішньому першому в новому році позачерговому засіданні Кабміну був схвалений проєкт закону «Про вихід з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності», - написав він.

За його словами, законопроектом пропонується вийти з угоди, укладеної 19 листопада 2010-го року в місті Санкт-Петербург і ратифікованої Верховною радою 21 грудня 2011-го року.

Він зазначив, що представники України вже тривалий час не беруть участі в засіданнях Міждержавної ради, Україна не бере участі в розробці проєктів міжнародних договорів в рамках СНД, не здійснює в рамках Угоди обміну патентною, нормативно-методичною документацією в сфері охорони та захисту інтелектуальної власності.

Відзначимо, за даними МЗС, в кінці 2018 року - початку 2019 року Кабінет міністрів денонсував шість угод України з СНД.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін також провів деякі кадрові призначення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: