Україна вийшла ще з однієї угоди в рамках СНД

Читать на русском
Україна виходить з угод про співпрацю в сфері зв'язку між державами-учасницями СНД. Відповідний проект постанови Кабміну і законопроект розробила Адміністрація Держспецзв'язку.

Україна виходить з угод про співпрацю в сфері зв'язку між державами-учасницями СНД.

Відповідний проект постанови Кабміну і законопроект розробила Адміністрація Держспецзв'язку.

Документи сьогодні, в рамках процедури узгодження проектів міжнародних договорів, які укладаються від імені уряду, погодила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ).

На розгляд НКРЗІ були винесені два документи — проект постанови КМУ «Про вихід з Угоди про координацію міждержавних відносин в галузі поштового та електричного зв’язку» і проект Закону України «Про вихід з Угоди щодо співробітництва в розвитку і використанні систем стільникового рухомого зв’язку».

Угоди, з яких пропонується вийти, визначають рамкові домовленості між урядами держав-учасниць СНД про координацію дій в сферах надання послуг зв’язку (в тому числі і мобільного). Передбачалося, що держави будуть співпрацювати в сферах розвитку мереж, засобів зв’язку, тарифної політики, підготовки кадрів і міждержавного ринку послуг мобільного зв’язку.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ про вихід України з угоди про заходи щодо забезпечення покращання розрахунків між господарськими організаціями держав - учасниць СНД.

Раніше Кабінет міністрів уже припинив дію низки угод, підписаних у межах СНД.

Нагадаємо, в МЗС заперечують заборгованість України перед СНД.

Як відомо, 22 травня 2018 року президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про вихід України із СНД. Відтоді Україна послідовно виходить із різних угод СНД.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: