Закривати телеканал «Прямий» не планували – Мендель

Читать на русском
Коментуючи викуп експрезидентом України Петром Порошенком телеканалу Прямий, прессекретар глави держави заявила, що ніхто не збирався закривати цей канал
Володимир Зеленський та Юлія Мендель24 канал

На засіданні Ради національної безпеки та оборони України (РНБОУ), яке повинно пройти в п'ятницю, 19 лютого, на порядку денному не стояло внесення телеканалу «Прямий» до списку підсанкційних телемовників.

Про це 18 лютого заявила прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель, повідомляє «Українська правда».

Мендель ще раз виправдала закриття телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne, заявивши, що цей крок приймався не з політичних мотивів, а був зроблений для захисту державних інтересів. Свободі слова в Україні, за її словами, нічого не загрожує.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що не допустить закриття телеканалу "Прямий"Сказано 31 грудня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

«Санкції проти телеканалів 112 Україна, ZIK, NewsOne були впроваджені через докази фінансування з держави-агресора, а також пов'язаність їх власника з терористичними організаціями, що оперують на окупованих агресором територіях України», - пояснила прессекретар.

17 лютого колишній президент України Петро Порошенко повідомив про те, що сьогодні став офіційним власником телеканалу «Прямий». Він пояснив покупку бажанням влади з 19 лютого ввести санкції проти «Прямого».

Раніше в офісі президента України повідомили, чи варто очікувати запровадження санкцій проти телеканалів «Прямий», 5-й, «НАШ» слідом за блокуванням каналів NewsOne, ZIK і «112 Україна».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: