В СН виключають нове голосування щодо Вітренка найближчими днями

Читать на русском
У Слузі народу виключають ймовірність розгляду питання про призначення Юрія Вітренка міністром енергетики найближчими днями в Раді.
фото Страна.ua

Найближчими днями у Верховній раді не планується розгляд питання про призначення Юрія Вітренка першим віцепрем'єром - міністром енергетики і чергове (уже третє) голосування за його кандидатуру.

Про це заявила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук під час брифінгу в ВР у вівторок, 16 лютого, пише Інтерфакс-Україна.

Стала відома зарплата Вітренка за січеньВиконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко заробив у січні 48,4 тисячі гривень.

«Ми не обговорювали (на засіданні фракції у понеділок - ред.) ніяких кадрових питань - ні щодо Вітренка, ні щодо інших міністрів. Тому я не думаю, що це питання виникне в терміновому порядку сьогодні або завтра, і буде виноситися до залу», - сказала нардеп.

Кравчук нагадала, для того, щоб це питання включити до порядку денного Ради, має бути відповідна постанова фракції «Слуга народу», а після - від прем'єр-міністра України.

«На сьогоднішній день подання (фракції - ред.) немає. Підписів ми не збирали, на фракції не обговорювали», - додала депутат.

Нагадаємо, Верховна рада вже двічі провалила голосування за призначенням Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики - 17 грудня 2020 року і 28 січня цього року.

У «Слузі народу» заявили, що Вітренка спробують призначити міністром втретє.

А ЗМІ повідомили, що Вітренку вже знайшли іншу посаду, якщо він таки не пройде до Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: