Вітренку знайшли іншу посаду, якщо він не пройде в Кабмін – ЗМІ

Читать на русском
Верховна рада може втретє голосувати за призначення Юрія Вітренка міністром енергетики вже наступного тижня. Якщо депутати знову не підтримають його кандидатуру, то Вітренку запропонують нову посаду.
Фото з відкритих джерел

Верховна рада може втретє голосувати за призначення Юрія Вітренка міністром енергетики вже наступного тижня. Якщо депутати знову не підтримають його кандидатуру, то Вітренку запропонують нову посаду.

Про це пише видання LB.ua з посиланням на свої джерела.

За інформацією ЗМІ, учора в Офісі президента Володимир Зеленський обговорював «запасний» варіант з главою ОП Андрієм Єрмаком.

Вітренку можуть запропонувати посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) з перспективою очолити комісію.

На сьогоднішній день у складі НКРЕКП є вакансія і вже проведено конкурс для її заповнення. У жовтні 2020 року конкурсна комісія рекомендувала Кабміну на посаду члена комісії ексглаву НЕК «Укренерго» Костянтина Ущаповського і ексчлена НКРЕКП Руслана Машляковського. Уряд мав обрати з цих двох кандидатів. Однак призначення не відбулося через неправильне складання документів для ухвалення рішення.

Зазначається, що чинний глава НКРЕКП Валерій Тарасюк був обраний головою комісії в листопаді 2019 року і термін його повноважень на цій посаді закінчується в листопаді 2021 року. Але голова комісії може бути звільнений з посади рішенням більшості членів НКРЕКП.

Раніше ми писали, що спікер парламенту Дмитро Разумков утримався під час голосування за призначення Вітренка. Він пояснив, що не підтримує це кадрове призначення через мільйонні премії Вітренка та його тарифну політику.

«Слово і діло» підготувало інфографіку, де можна подивитись, як голосували нардепи за призначення Вітренка міністром.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: