Вітренко запропонував Шмигалю звільнити все керівництво «Нафтогазу» і Коболєва – ЗМІ

Читать на русском
Лист, який відправив Вітренко прем'єр-міністру Шмигалю, містить пропозицію звільнити як керівника НАК Нафтогаз України Андрія Коболєва, так і всю наглядову раду компанії.
Юрій Вітренко24 канал

Виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко написав листа на ім'я прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, в якому запропонував прем'єру звільнити керівника НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, а разом з ним – і всіх членів Наглядової ради Державної компанії.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на лист Вітренко до прем'єр-міністра.

Вітренко наводить Шмигалю в листі ряд підстав, за якими можна звільнити Коболєва і всіх членів Наглядової ради:

  • «Нафтогаз» не виконав показник видобутку газу у 2020 році;
  • компанія планує скорочувати показники видобутку газу наступні 5 років;
  • порушення, виявлені Держаудитслужбою, у діяльності НАК у 2018-2019 роках - які призвели до втрати 75,5 млрд грн;
  • порушення в «Укртрансгаз», які призвели до заниження сплачених АТ «НАК «Нафтогаз України» дивідендів на суму 35,2 млрд грн.

Контроль держвидатків: які порушення знайшов Держаудит протягом року та скільки грошей витратив на себеПро які збитки та неефективні витрати державних коштів прозвітувала Держаудитслужба у 2020 році та чи вартий результат витрачених зусиль.

«Враховуючи наведені вище факти, а також беручи до уваги інформацію, наведену в додатках до цього листа, Міненерго пропонує невідкладно розглянути питання зміни керівництва АТ «НАК «Нафтогаз України», припинення контрактів з членами Наглядової ради та проведення конкурсів на заміщення відповідних посад», – йдеться в листі.

Паралельно з цим запропоновано провести аудит ефективності компанії та всіх підприємств НАК, оскільки є інформація про велику кількість порушень.

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо, що Офіс генпрокурора розслідує купівлю-продаж газу між державними компаніями НАК «Нафтогаз України» і «ЕРУ Трейдинг». Передбачувана сума збитків державі сягає 153,2 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: