Вітренка втретє спробують призначити міністром – Корнієнко

Читать на русском
Голосування за призначення Юрія Вітренка міністром енергетики можуть знову винести у сесійну залу парламенту вже наступного тижня.
Юрій ВітренкоФото: LIGA.net

Голосування за призначення Юрія Вітренка міністром енергетики можуть знову винести у сесійну залу парламенту вже наступного тижня.

Про це заявив заступник голови парламентської фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко в ефірі одного із телеканалів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Рада вдруге провалила призначення Вітренка міністром енергетики: чи чекати зміни уряду?Голосів нардепів не вистачило не тільки тому, що політсили не домовилися між собою, а через більш широкі політичні процеси.

«На початку пленарного тижня обов'язково є фракція. Причина збирати фракцію - це кадрові питання. Тому що ми зрозуміли на прикладі першого призначення Юрія Вітренка, їх уже два було, там ще й наступне буде», - сказав Корнієнко.

Він також зазначив, що за підсумками двох голосувань стало зрозуміло, що силами однієї лише фракції «Слуга народу» підтримати призначення Вітренка на посаду не виходить, а значить потрібна буде підтримка народних депутатів з інших фракцій та груп.

Нагадаємо, 17 грудня 2020 року Верховна рада не змогла призначити Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра енергетики. Його кандидатуру підтримали всього 186 нардепів (при 226 мінімально необхідних).

28 січня депутати вдруге не підтримали кандидатуру Вітренка на посаду першим віцепрем’єр-міністром – міністром енергетики. «За» проголосувало 204 депутати, «проти» – 45.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: