Аудит «Нафтогазу»: у фіндіяльності яких ще компаній і установ знайшли порушення

Читать на русском

Держаудитслужба знайшла порушень в Нафтогазі на 250,9 млрд грн, в Укртрансгазі – на 203,3 млрд.

Виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко запропонував прем'єр-міністру звільнити керівника «Нафтогазу» Андрія Коболєва і всю наглядову раду компанії. Однією з підстав Вітренко назвав порушення в діяльності НАК у 2018-2019 роках, виявлені Аудиторською службою, які призвели до втрати 75,5 млрд грн.

«Слово і діло» подивилося, у яких ще державних компаній і відомств державний аудит виявив порушення і на які суми.

Під час перевірки у 2020 році Державна аудиторська служба виявила в «Нафтогазі» порушень на 250,9 млрд грн. В «Укртрансгазі» сума порушень за підсумками перевірки склала 203,3 млрд грн.

Під час перевірки Державної митної служби, Податкової служби та Фіскальної служби аудитори знайшли порушення на 23,1 млрд грн.

Також Держаудит проводив перевірку діяльності «Укрзалізниці» за період з січня 2018 року до кінця вересня 2019-го. Сума виявлених порушень склала 11,8 млрд грн. У Державній екоінспекції за період з січня 2017 року до квітня 2020-го знайшли порушень на 9 млрд.

Перевіряли також Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, сума їх порушень склала 3,9 млрд грн. У Міністерстві енергетики за підсумками перевірки за 2018-2019 рік знайшли порушень на 1,1 млрд.

Нагадаємо, в Україні проведуть повний аудит тарифів на газ та опалення в Києві і областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: