В Україні проведуть повний аудит тарифів на газ та опалення у Києві та областях

Читать на русском
Володимир Зеленський доручив заступнику голови ОП Кирилу Тимошенку перевірити відповідність тарифної сітки на побутовий газ і опалення в регіонах, а також з’ясувати причини завищених тарифів для населення.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський доручив заступнику керівника Офісу президента Кирилу Тимошенку перевірити відповідність тарифної сітки на побутовий газ і опалення в регіонах, а також з’ясувати причини завищених тарифів для населення.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Підвищення комунальних тарифів: в яких регіонах України відбулися протестиВ Україні з початку року протестують проти підвищення комунальних тарифів. Слово і діло склало мапу протестів.

«Глава держави доручає заступнику керівника Офісу Президента України Кирилу Тимошенку, відповідальному за регіональну політику, провести повний аудит наявних тарифів у місті Києві та в усіх областях України, зіставити ціноутворення за різні проміжки часу, а також отримати вичерпні роз’яснення від відповідних керівників на місцях щодо завищених тарифів та щодо тарифної політики в цілому», - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначається, що своє рішення Зеленський прийняв після появи в публічному просторі різних спекулятивних заяв щодо формування тарифів на рівні міст і сіл.

Ще однією причиною такого аудиту стали безпідставні спроби окремих представників місцевої влади обґрунтувати перед суспільством додаткове зростання тарифів понад рівень, який уже викликає «значні питання з точки зору справедливості».

В ОП додають, що в першу чергу перевірятимуть тарифи на опалення, побутовий газ та користування громадським транспортом.

Також повідомляється про те, що окрему увагу під час аудиту буде приділено специфічним непрозорим «тарифним проєктам» окремих очільників міст, як, наприклад, стягнення коштів за евакуацію авто, за користування загальнодоступними частинами громадського простору тощо.

Нагадаємо, вчора уряд ухвалив рішення про зниження цін на газ для українців. Тариф знизили до 6,99 грн за кубометр.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, встановлена урядом ціна є нижчою на 1,5 грн за куб від тієї, яка була у 2018-2019 роках.

Такі тарифи діятимуть з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

«Слово і діло» писало, як формується тариф на централізоване опалення і як працює ринок природного газу в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: