Держаудитслужба пропонує ліквідувати Миколаївський порт

Читать на русском
Державна аудиторська служба за результатами проведеної перевірки рекомендує владі ліквідувати Миколаївський морський торговельний порт через його неефективність.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Державна аудиторська служба за результатами проведеної перевірки рекомендує владі ліквідувати Миколаївський морський торговельний порт через його неефективність.

Про це повідомили у пресслужбі Держаудитслужби.

У повідомленні зазначається, що фахівці служби провели фінансовий аудит порту за період з березня 2018 року по березень 2020 року.

За його результатами вони рекомендують Міністерству інфраструктури, якому підпорядковується об’єкт, розглянути питання про його ліквідацію.

Аудитори зазначають, що, попри наявність прибутків з часу реорганізації у червні 2013 року, підприємство не опрацювало жодної тонни вантажу.

«Прибутки ДП ММТП є неприпустимо низькими, зважаючи на виробничі потужності, якими підприємство наділено державою», — наголосили в Держаудитслужбі.

Там також додають, що якщо ліквідувати Миколаївський порт і передати його майно та обов’язки Адміністрації морських портів України, щорічний економічний ефект становитиме близько 100 млн грн.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що уряд зобов'язав Держаудитслужбу провести державний контроль використання коштів Фонду боротьби з COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: