«Нафтогаз» і 26 газзбутів домовилися про фіксовану ціну на газ

Читать на русском
Нафтогаз уклав угоди з 26 газзбутами, які дозволять постачальникам продавати газ за ціною в 6,99 гривень за кубометр.
фото РБК-Україна

«Нафтогаз» уклав нові договори з 26 газзбутами, які передбачають зниження цін на газ. Постачальники погодилися продавати газ за фіксованою ціною - 6,99 грн за кубометр.

Про це повідомила пресслужба «Нафтогазу».

Наскільки подорожчало тепло та як працює ринок природного газу в УкраїніУ деяких регіонах централізоване опалення подорожчало майже вдвічі. Які постачальники мають найвищі тарифи.

Як повідомляється, угоди були підписані з 26 постачальниками. Ще три постачальники газу вирішили працювати за підписаними раніше річними контрактами і взяли цінові ризики на себе.

«Таким чином, «Нафтогаз» надасть газ 29 компаніям для забезпечення майже 1,2 млн побутових споживачів», - йдеться в повідомленні.

Регіони, де зареєстровані компанії-клієнти «Нафтогазу»: Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Львівська, Полтавська, Тернопільська, Херсонська, Черкаська, Чернівецька області та Київ.

Відзначимо, якби компанії відмовилися постачати газ населенню максимум за 6,99 грн за кубометр, їх клієнтська база перейшла б до самого «Нафтогазу».

Нагадаємо, 30 січня НКРЕКП затвердила зниження тарифів для 13 облгазів. Воно складе від 3,5% до 29,8%. Максимальний тариф не повинен перевищувати 1,79 гривень за кубометр.

Раніше Кабмін встановив фіксовану ціну на газ - 6,99 грн за кубометр.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: