«Нафтогаз» підвищив ціни для виробників теплової енергії

Читать на русском
Нафтогаз підвищив вартість газу для виробників теплової енергії в січні на 20,1% (на 1228,35 грн) - до 7 331,45 грн/тис. куб. м (без урахування ПДВ і доставки).

«Нафтогаз» підвищив вартість газу для виробників теплової енергії в січні на 20,1% (на 1228,35 грн) - до 7 331,45 грн/тис. куб. м (без урахування ПДВ і доставки).

Про це йдеться на сайті НАК в середу, 10 лютого.

Як змінювалися об’єми видобування газу в Україні за роки незалежностіНайбільше газу в Україні видобули в 1991 та 2013 роках. Приватні компанії почали працювати на ринку від 1996 року.

При цьому в «Нафтогазі» зазначили, що підписаний напередодні меморандум про зниження тарифів на тепло і гарячу воду передбачає надання тепловикам відстрочки до 30 вересня платежу на різницю між ринковою і фактичною ціною газу.

Сторони також повинні визначити джерело компенсації для тепловиків цієї різниці в тарифах, і це будуть не місцеві бюджети.

Нагадаємо, «Нафтогаз» уклав нові договори з 26 газзбутами, які передбачають зниження цін на газ. Постачальники погодилися продавати газ за фіксованою ціною - 6,99 грн за кубометр.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: