В Офісі президента заявили про продовження співпраці з МВФ

Читать на русском
Офіс президента України планує й надалі продовжувати співпрацю з МВФ, який відмовив у транші; серйозних перешкод для спільної роботи з Фондом в ОПУ не бачать
Олег Устенко24 канал

Україна продовжить роботу з Міжнародним Валютним Фондом, попри нещодавній провал місії МВФ в країні та відмову в перегляді програми. Зараз йдуть технічні переговори відразу за трьома напрямками.

Про це у вівторок, 16 лютого, заявив радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко в ефірі Радіо НВ.

За його словами, представники Фонду ведуть переговори з Міністерством фінансів, з Міністерством юстиції та Національним банком, переговори пов'язані з юридичними аспектами Програми, а «не з економікою загалом».

«З Мінфіном більш-менш зрозуміло, що обговорюється: параметри 2022 року, деякі аспекти цього року, але вони не такі принципові, що їх неможливо вирішити. Йде повістка з НБУ, там теж більш-менш все зрозуміло і теж відчутний прогрес був», - розповів Устенко.

Турбуватися, резюмував радник, нема про що. Єдине «вузьке місце» в переговорах з МВФ - питання відновлення української антикорупційної системи.

«Я не бачу серйозних проблем, не думаю, що нам потрібно негайно почати турбуватися через заяви з боку МВФ - точно не варто. По-перше, ми очікуємо, що співпраця буде продовжена. По-друге, країна в цьому році знаходиться на відновній траєкторії», - сказав Устенко.

Нагадаємо, 13 лютого місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні. Як заявили в МВФ, сторони не домовилися про перегляд програми stand by, проте вирішили продовжити дискусії.

Водночас міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що діалог з МВФ залишається конструктивним.

При цьому раніше в НБУ анонсували, що Україна цього року очікує три транші МВФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: