Місія МВФ завершила роботу в Україні

Читать на русском
Місія Міжнародного валютного фонду щодо першого перегляду програми stand-by з Україною завершилася без результату.
фото з відкритих джерел

Місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні. Сторони не домовилися про перегляд програми stand by, проте вирішили продовжити дискусії.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, пише «Новий час».

Україна та МВФ: доля другого траншу і обіцянки політиківДругий транш від МВФ може не надійти Україні в 2020 році. Чому так сталося і що обіцяють політики.

За його словами, в період з 21 по 23 грудня і з 11 січня по 12 лютого експерти МВФ обговорили з українською владою прогрес у впровадженні реформ, які є частиною програми.

Зокрема, обговорювали посилення управління Національним банком, поліпшення законодавчої і регулятивної підстави банківського нагляду і фінансового оздоровлення, а також заходи, спрямовані на зниження фіскального дефіциту в середньостроковій перспективі.

Крім того, обговорювалися законодавчі ініціативи з антикорупційної інфраструктурі і судочинства і заходи в секторі енергетики.

«Обговорення було продуктивним, проте потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми. Дискусії триватимуть», - заявив Люнгман.

Нагадаємо, в Нацбанку заявили, що в цьому році Україна очікує три транші МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: